De Spaanse Rijschool na vijf jaar terug in Ahoy

De Spaanse Rijschool na vijf jaar terug in Ahoy


De Spaanse Rijschool uit Wenen, ’s wereld oudste en enige hippische instituut, rijdt op 9, 10 en 11 november 2012 voor de zesde keer in zijn bestaan in Ahoy. Dressuurliefhebber krijgen hoogstens eens in de vijf jaar de kans om ‘Het Ballet der Witte Hengsten’ van de Lipizzaners in Nederland te zien. Bij het laatste bezoek in 2007 waren nagenoeg alle show uitverkocht. De kaartverkoop start vandaag.

De witte hengsten verlaten maar eenmaal per jaar hun Weense stallen voor een tournee in het buitenland en vanuit vele landen is er belangstelling om de exclusieve voorstellingen te mogen presenteren. De criteria om de Lipizzaners en hun ruiters te mogen huisvesten zijn echter bijzonder hoog.

Hogeschool dressuur
De traditionele opleiding gebeurt volgens eeuwenoude, vooral mondeling overgebrachte methoden. Veel opleidingswerk vindt plaats vanaf de grond en niet gezeten op het zadel. Jarenlang trainen de witte hengsten verschillende oefeningen zoals ieder dressuurpaard dat doet. Daar waar echter de training bij veel ruiters ophoudt, gaat deze hier verder met hogeschool dressuur. In de middeleeuwen werd de paarden geleerd om tijdens gevechten te springen en met hun benen naar achteren te schoppen (een capriole). Deze eeuwenoude aanvalstechniek is alleen nog in De Spaanse Rijschool te bewonderen.

Kaartverkoop
De kaartverkoop start vandaag via Ticket Service Nederland en via de kassa van Ahoy. De Spaanse Rijschool biedt voor het bedrijfsleven ook aantrekkelijke arrangementen aan.

Download de Rotterdam-app

Met de gratis Rotterdam-app heb je
Rotterdam altijd bij de hand!

Mobiele applicatie

Contact // Rotterdam Info

Bezoek ons voor Rotterdam tips!

Coolsingel 195-197 (ingang Binnenwegplein)
3012 AG Rotterdam
T: +31 10 - 790 01 85
E: info@rotterdam.info


Aanleveren voor de agenda: agenda@rotterdampartners.nl
 

Meer over Rotterdam Info