Bouw Japans theehuis in Rotterdam begonnen

Bouw Japans theehuis in Rotterdam begonnen


De bouw van het eerste Japanse theehuis in Europa in de tuin van het Japans cultureel centrum Shofukan in Rotterdam-Charlois is gisteren begonnen. De chashitsu (theehuis) is speciaal in Japan vervaardigd voor het cultureel centrum door de Nederlandse landschapsarchitect Kees Ouwens, die woont en werkt in Japan en gespecialiseerd is in Japanse tuinen, en het traditionele timmerbedrijf Chiba.

Landschapsarchitect Kees Ouwens werkt samen met de Japanse timmerlieden aan de opbouw van het theehuis, die waarschijnlijk twee weken duurt. Het theehuis zal onder meer gebruikt worden voor de traditionele Japanse theeceremonie. Tijdens de theeceremonie komen alle Japanse klassieke kunstvormen samen. Een bijzondere belevenis voor gasten.

Shofukan
Japans cultureel centrum Shofukan heeft tot doel een aantal klassieke Japanse disciplines samen te brengen en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Het theehuis is daar onderdeel van. Tijdens de bouw is een studieprogramma georganiseerd met een drietal lezingen en symposia. Op afspraak kan de bouwplaats worden bezocht. Kees en zijn team staan geïnteresserden tijdens de bouw te woord staan over de materialen die zij gebruikt hebben voor het theehuis, de architectonische waarde van het project en de functie van de chashitsu.

Download de Rotterdam-app

Met de gratis Rotterdam-app heb je
Rotterdam altijd bij de hand!

Mobiele applicatie

VVV Cadeaubonnen

Bezoek de VVV webshop voor cadeaubonnen
VVV Rotterdam webshop