Eerste keer in RotterdamWelkom! Nog nooit in Rotterdam geweest? Erg benieuwd maar geen idee wat voor stad daar nu eigenlijk aan de Maas ligt? Deze korte introductie geeft je een eerste indruk van Rotterdam en wat er allemaal te zien, te doen en te beleven is.

Stad van architectuur

Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst. Bezoek bijvoorbeeld de Markthal of nabij gelegen beroemde Kubuswoningen en bekijk deze van binnen in de Kijk-Kubus.
Meer over architectuur

Kunst & Cultuur in overvloed

Een grote tentoonstelling in de Kunsthal, een meeslepend concert in de Doelen of die leuke galerie op de Witte de Withstraat: in Rotterdam kun je voor kunst en cultuur letterlijk alle kanten op. Zowel grote musea met bijzondere exposities als de Kunsthal en Museum Boijmans Van Beuningen, als talrijke kleine galeries vind je in de stad. Daarnaast zijn er vele concertzalen en theaters om je oren en ogen de kost te geven.
Meer over musea
Meer over theaters & podia

Topvermaak voor iedereen

Ga hoog de lucht in, kijk levende haaien in de ogen of geniet in alle rust van de natuur: in Rotterdam is altijd en voor iedereen wat te doen in één van de vele attracties. Met toppers als Diergaarde Blijdorp, de Euromast, stoomschip ss Rotterdam en de allernieuwste Splashtours vermaken jong en oud zich gegarandeerd de hele dag.
Meer over attracties

Rotterdam smaakt naar meer

Sluit de dag af op een gezellig terras of in een grand cafe zoals Dudok. Geniet aansluitend van wereldse gerechten in een van de vele restaurants die Rotterdam te bieden heeft. Van een klassiek Frans gerecht tot een pittige exotische maaltijd: culinair is alles mogelijk in deze bruisende stad.
Meer over eten & drinken

Duik in het Rotterdamse uitgaansleven

Uitgaan met grootstedelijke allure doe je natuurlijk in Rotterdam. Of je nu van dance, pop of salsa houdt, er is altijd wel een plek met jouw favoriete muziek te vinden. Rotterdamse clubs zijn toonaangevend in partyminded Nederland en ver daarbuiten.
Meer over uitgaan & clubs

Shop till you drop in winkelstad Rotterdam

Rotterdam is het hele jaar door shopstad bij uitstek. Zelfs op zondag kunnen fanatieke kooplustigen in Rotterdam terecht. De winkels in het centrum zijn 7 dagen per week geopend. Van exclusief tot populair, van megastore tot kleine boetiek, overdekt of in een gezellige straat; Rotterdam heeft het allemaal.
Meer over shoppen

Waai uit langs de Maas

De Maas stroomt midden door de stad en vormt met de inmiddels beroemde Erasmusbrug het symbool van Rotterdam. Aan de oevers van de rivier zijn talloze haventjes te vinden, elk met hun eigen karakter. Verder stroomafwaarts beginnen de industriële havens, die maken dat Rotterdam zich de grootste havenstad van Europa mag noemen. Verken de waterkant met een wandeling langs de Veerhaven en de Boompjes, maak een rondvaart door de havens met Spido of neem de watertaxi voor een snelle rit naar de overkant.
Meer over attracties aan het water

Beleef de Rotterdamse festivals

In Rotterdam is altijd wat te doen. Met Rotterdam Unlimited (Zomercarnaval), City Racing en het North Sea Jazz Festival is Rotterdam dé festivalstad van Nederland. Maar ken je Motel Mozaïque en Songbird Festival ook al? De stad bruist het hele jaar door van de festivals en evenementen op het gebied van cultuur, sport en muziek.
Meer over festivals & evenementen

Breng de nacht door op een unieke locatie

Geniet van de vele extra’s die de Rotterdamse hotels je bieden: pure luxe en prachtige uitzichten. Breng de nacht door op een unieke locatie zoals bijvoorbeeld in de beroemde Kubuswoningen of boven in de Euromast. Of kies juist voor een nostalgische sfeer en slaap in Hotel New York of of in het designhotel nhow Rotterdam.
Meer over hotels & accommodaties

Download de Rotterdam-app op je mobiel

Met de gratis Rotterdam-app heb je Rotterdam altijd bij de hand! Deze mobiele stadsgids bevat een handige stadsplattegrond en een real-time agenda. SMS Rotterdam naar 5040 om de mobiele applicatie te downloaden.
Meer over de mobiele stadsgids

Meer weten?

Bij Rotterdam Info Coolsingel en CS weten ze alles over de stad. De medewerkers staan je graag te woord om je verder te helpen. Bovendien kun je je aan de leestafel of via één van de computers rustig oriënteren op een dagje stad.
Meer over Rotterdam Info

Advertentie

Contact // Rotterdam Info

Bezoek ons voor Rotterdam tips!

Coolsingel 195-197 (ingang Binnenwegplein)
3012 AG Rotterdam
T: +31 10 - 790 01 85
E: info@rotterdam.info


Aanleveren voor de agenda: agenda@rotterdampartners.nl
 

Meer over Rotterdam Info