Witte de With, center for contemporary art

Adres

Witte de With Center for Contemporary Art
Witte de Withstraat 50
3012 BR ROTTERDAM

Telefoon

010-4110144

E-mail en website

info@wdw.nl

www.wdw.nl

 • Beschrijving
 • Kaart
 • Openingstijden

Centrum voor hedendaagse kunst

Witte de With, Center for Contemporary Art is een internationale kunstinstelling met Rotterdam als thuisbasis. Sinds 1990 onderzoekt Witte de With wereldwijd nieuwe ontwikkelingen in de hedendaagse kunst en presenteert deze aan het publiek door middel van tentoonstellingen, theoretische en educatieve programma’s, publieksevenementen en publicaties.

Witte de With is een alternatief voor de meer traditionele musea voor moderne en hedendaagse kunst, kunstenaarsinitiatieven en commerciële galeries. De instelling is in staat om actueel, innovatief, experimenteel en flexibel te zijn. De instelling fungeert als springplank naar een professionele carrière voor menig beginnend curator, criticus, wetenschapper en educator. Al meer dan 20 jaar is Witte de With één van 's werelds meest invloedrijke en gerenommeerde tentoonstellingshuizen waar plaats is voor vernieuwing en kwaliteit.

Het is belangrijk voor Witte de With om samen te werken in de stad en op nationaal en internationaal niveau. Want samenwerking vergroot kennis, middelen, slagkracht en distributiemogelijkheden en stimuleert inspiratie en innovatie.

Door de samenwerking aan te gaan met jonge en gevestigde makers, curatoren, kunstwetenschappers en het publiek heeft Witte de With een belangrijk – nog steeds groeiend – nationaal en internationaal netwerk om zich heen verzameld, dat het instituut en het programma volgt, ondersteunt en voedt. Inbreng van het publiek en gezamenlijke reflectie vormen het hart van de programma’s. Door middel van educatieve projecten en publieksevenementen wordt een breed en divers publiek bereikt en betrokken. Bovendien wordt binnen deze programma’s veelal samengewerkt met kunstenaars en andere professionals. De afstand tussen publiek en makers is dan ook klein.

* 50% korting op de entree met de Rotterdam Welcome Card *

Suggesties

 • Locaties
  Kunsthal Rotterdam
 • Agenda
  De Aanval – mei 1940, vijf dagen strijd om Rotterdam / Museum Rotterdam
 • Locaties
  Museum Boijmans Van Beuningen
 • Locaties
  Schaakstukkenmuseum
 • Locaties
  Belasting & Douane Museum
 • Agenda
  Topstukken / Maritiem Museum Rotterdam
Advertentie