Welkom in Rotterdam

Rotterdam World City

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement.

 • WERELDHAVENDAGEN

  Een belevenis voor iedereen, jong en oud, die van schepen, havens en maritieme avonturen houdt. Het thema dit jaar is 'De droomhaven'. Kijk ook op Instagram voor onze leuke foto-actie.

  Meer info
 • FABRIQUE MOZAÏQUE

  Dit festival vindt plaats bij de Merwe-Vierhaven. Met o.a. Rats On Rafts op Het Val van De Hef, live-interview met Kyteman, Parfum de BoemBoem routes en een exclusieve rondleiding bij Studio Roosegaarde.

  Meer info
 • PLEINBIOSCOOP

  De Pleinbioscoop is toch afgelopen? Ja, maar toch niet helemaal. Op zaterdag 5 september kun je met de boot naar de Onderzeebootloods om heel toepasselijk Das Boot te zien.

  Meer info
 • DANCEFESTIVALS ROTTERDAM

  In Rotterdam zijn deze zomer meer dan tien dancefestivals geweest. De seizoensafsluiter is Rotterdam Outdoor op 12 september.

  Meer info
 • FOODFESTIVALS IN ROTTERDAM

  In september kun je je buikje weer rond eten op de verschillende foodfestivals.

  Meer info
 • STAYCATION ROTTERDAM

  Staycation Rotterdam gaat zijn laatste week in. Het wordt met een knaller afgesloten: Fabrique Mozaïque.

  Meer info
 • BEZOEK ROTTERDAM

  Rotterdam, World Port World City, is een stad die je moet bezoeken. Niet voor niets zette Rough Guides Rotterdam op nummer 8 in de 'Top 10 Cities of 2014' en staat de stad op de 10e plek in de '52 Places to Go in 2014' van de New York Times.

  Meer info
 • STAD VAN ARCHITECTUUR

  Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft, met de Euromast en de Erasmusbrug als typerende landmarks. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst.

  Meer info
 • TOPATTRACTIES VOOR IEDEREEN

  Meer dan drie miljoen bezoekers vinden elk jaar de weg naar de attracties van Rotterdam. Of het nu op het water, midden in de stad, hoog in de lucht of in de natuur is: Rotterdam heeft iedereen iets te bieden voor een geslaagd dagje uit.

  Meer info
 • VAN GROTE TOPMUSEA TOT KLEINE GALERIE

  Rotterdam biedt musea met zeer uiteenlopende collecties en exposities: van moderne kunst tot historische vondsten, van architectuur tot fotografie en van historische schepen tot exotische dieren. Ook zijn er tal van interessante galeries op meerdere locaties in de stad. Het gebied rond het Museumpark, in hartje stad, is bijzonder rijk aan musea.

  Meer info
 • GEEF JE OREN EN OGEN DE KOST

  Rotterdam is de thuishaven voor diverse muziek-, theater- en dansgezelschappen. All deze gezelschappen vinden in Rotterdam uitstekende podia: van internationale dans en theater, spraakmakende musicals en gevarieerde muziek tot opera. Grote popsterren en bands krijgen alle ruimte in Rotterdam.

  Meer info
 • ROTTERDAM SMAAKT NAAR MEER

  Van een klassiek Frans gerecht tot een pittige exotische maaltijd: culinair is alles mogelijk in Rotterdam. Iedere wijk heeft haar eigen karakter op eet- en drinkgebied. De stad biedt een rijke keuze aan restaurants en cafés.

  Meer info
 • DUIK IN HET UITGAANSLEVEN

  Bruisend tot diep in de nacht! Uitgaan met grootstedelijke allure doe je natuurlijk in Rotterdam. Of je nu van dance, pop of salsa houdt, er is altijd wel een plek met jouw favoriete muziek te vinden.

  Meer info
 • SHOP TILL YOU DROP

  Rotterdam is het hele jaar door shopstad bij uitstek. Zelfs op zondag kunnen fanatieke kooplustigen in Rotterdam terecht. De winkels in het centrum zijn 7 dagen per week geopend. Van exclusief tot populair, van megastore tot kleine boetiek, overdekt of in een gezellige straat; Rotterdam heeft het allemaal.

  Meer info

Over Rotterdam Info

Welkom bij Rotterdam Info. Op deze officiële website vind je tips en actuele toeristische informatie. Ontdek hier hoe Rotterdam blijft verrassen met nieuwe architectuur, festival & evenementen, attracties en gedurfde kunst & cultuur. Daarnaast vind je hier de leukste uitgaanstips, restaurants, hotels en winkels in Rotterdam.

Rotterdam info

Download de Rotterdam-app

Met de gratis Rotterdam-app heb je
Rotterdam altijd bij de hand!

Mobiele applicatie

Rotterdam welcome card

Minimaal 25% korting bij ruim 50 locaties
én 1, 2 of 3 dagen onbeperkt reizen met RET metro, tram en bus

Rotterdam welcome card

Weer in Rotterdam

wo 02 sep / 19°
7
do 03 sep / 17°
6
vr 04 sep 12° / 17°
3
Meer weer

VVV Cadeaubonnen

Bezoek de VVV webshop voor cadeaubonnen
VVV Rotterdam webshop
Advertentie