Welkom in Rotterdam

Rotterdam World City

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement.

 • OPERA IN DE MAASTUNNEL

  In Rotterdam is geen apart operagebouw, maar in de Maasstad is een veel originelere locatie voor opera’s: de Maastunnel. Opera Minora voert Orfeus van Telemann op.

  Meer info
 • WERELD OP JE BORD

  Ontdek in deze familietentoonstelling in het Maritiem Musem dat het zonder de scheepvaart maar een karige boel zou zijn op ons bord.

  Meer info
 • A LA PLANCHA

  De temperatuur tikt deze week de 20 graden aan, gelukkig gaat pop-up visrestaurant A la Plancha op het Noordereiland ook weer open.

  Meer info
 • KONINGSDAG

  Maandag 27 april viert Rotterdam de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. Op de dag zelf vind je op diverse locaties muziekpodia met live bands en toffe festivals. Ook zijn er natuurlijk in bijna alle wijken vrijmarkten.

  Meer info
 • WIM GIJZEN.- GROETEN UIT... / WONDERE WERELD - OPMERKELIJKE ANSICHTKAARTEN UIT DE VROEGE 20E EEUW

  Stuur jij nog wel eens een kaartje? In de Kunsthal zijn op dit moment twee tentoonstellingen over ansichtkaarten te zien.

  Meer info
 • ROTTERDAM IN THE PICTURE

  Al 175 jaar wordt in beeld gebracht hoe Rotterdam steeds opnieuw op de schop gaat, in een aanhoudend proces van opbouw, sloop, wederopbouw en uitbreiding.

  Meer info
 • BEZOEK ROTTERDAM

  Rotterdam, World Port World City, is een stad die je moet bezoeken. Niet voor niets zette Rough Guides Rotterdam op nummer 8 in de 'Top 10 Cities of 2014' en staat de stad op de 10e plek in de '52 Places to Go in 2014' van de New York Times.

  Meer info
 • STAD VAN ARCHITECTUUR

  Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft, met de Euromast en de Erasmusbrug als typerende landmarks. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst.

  Meer info
 • TOPATTRACTIES VOOR IEDEREEN

  Meer dan drie miljoen bezoekers vinden elk jaar de weg naar de attracties van Rotterdam. Of het nu op het water, midden in de stad, hoog in de lucht of in de natuur is: Rotterdam heeft iedereen iets te bieden voor een geslaagd dagje uit.

  Meer info
 • VAN GROTE TOPMUSEA TOT KLEINE GALERIE

  Rotterdam biedt musea met zeer uiteenlopende collecties en exposities: van moderne kunst tot historische vondsten, van architectuur tot fotografie en van historische schepen tot exotische dieren. Ook zijn er tal van interessante galeries op meerdere locaties in de stad. Het gebied rond het Museumpark, in hartje stad, is bijzonder rijk aan musea.

  Meer info
 • GEEF JE OREN EN OGEN DE KOST

  Rotterdam is de thuishaven voor diverse muziek-, theater- en dansgezelschappen. All deze gezelschappen vinden in Rotterdam uitstekende podia: van internationale dans en theater, spraakmakende musicals en gevarieerde muziek tot opera. Grote popsterren en bands krijgen alle ruimte in Rotterdam.

  Meer info
 • ROTTERDAM SMAAKT NAAR MEER

  Van een klassiek Frans gerecht tot een pittige exotische maaltijd: culinair is alles mogelijk in Rotterdam. Iedere wijk heeft haar eigen karakter op eet- en drinkgebied. De stad biedt een rijke keuze aan restaurants en cafés.

  Meer info
 • DUIK IN HET UITGAANSLEVEN

  Bruisend tot diep in de nacht! Uitgaan met grootstedelijke allure doe je natuurlijk in Rotterdam. Of je nu van dance, pop of salsa houdt, er is altijd wel een plek met jouw favoriete muziek te vinden.

  Meer info
 • SHOP TILL YOU DROP

  Rotterdam is het hele jaar door shopstad bij uitstek. Zelfs op zondag kunnen fanatieke kooplustigen in Rotterdam terecht. De winkels in het centrum zijn 7 dagen per week geopend. Van exclusief tot populair, van megastore tot kleine boetiek, overdekt of in een gezellige straat; Rotterdam heeft het allemaal.

  Meer info
 

Over Rotterdam Info

Welkom bij Rotterdam Info. Op deze officiële website vind je tips en actuele toeristische informatie. Ontdek hier hoe Rotterdam blijft verrassen met nieuwe architectuur, festival & evenementen, attracties en gedurfde kunst & cultuur. Daarnaast vind je hier de leukste uitgaanstips, restaurants, hotels en winkels in Rotterdam.

Rotterdam info

Download de Rotterdam-app

Met de gratis Rotterdam-app heb je
Rotterdam altijd bij de hand!

Mobiele applicatie

Rotterdam welcome card

Minimaal 25% korting bij ruim 50 locaties
én 1, 2 of 3 dagen onbeperkt reizen met RET metro, tram en bus

Rotterdam welcome card

Weer in Rotterdam

za 18 apr / 15°
10
zo 19 apr / 12°
8
ma 20 apr / 17°
10
Meer weer

VVV Cadeaubonnen

Bezoek de VVV webshop voor cadeaubonnen
VVV Rotterdam webshop
Advertentie