Nieuwe expositie World Port World City in ROTTERDAM.INFO


Educatieve en inspirerende tentoonstelling brengt stad en haven in beeld

Met de nieuwe expositie 'World Port World City' heeft het stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO vanaf deze week een maritiem karakter. Een speciaal ingerichte loungehoek 'Water in de stad' en een 'Port Compass' geven de bezoeker meer inzicht in het waterbeheer van de stad en in de ontwikkelingen van de Rotterdamse haven. Vijf grote, met beelden opgemaakte blokken brengen de zomerfestivals en maritieme attracties onder de aandacht en speciaal voor de kinderen staat er een interactieve hijskraan die zij zelf kunnen besturen om schepen te laden en te lossen. De expositie staat opgesteld tot eind september dit jaar.

Stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO stelt jaarlijks wisselende exposities samen om zowel de toeristische bezoekers als de bewoners te informeren over alle laatste ontwikkelingen in de stad. “We trachten onze bezoekers aan de hand van uiteenlopende thema’s te betrekken bij alles wat er speelt in de stad, variërend van attracties en uitgaan tot architectuur en wonen”, zegt Paul Dijkstra van ROTTERDAM.INFO. “Met nieuwe tentoonstellingen als Havenhelden in het Maritiem Museum en de Onderzeebootloods in de Rotterdamse haven, de bouw van de 2e Maasvlakte en niet te vergeten een nieuwe editie van de Wereldhavendagen op de agenda, was de keuze voor een maritiem thema voor deze zomer snel gemaakt”.

Loungehoek 'Waterin de stad'

De nieuwe Bosatlas van Nederland Waterland presenteert dit jaar het nieuwe hoofdstuk ‘Water in de stad’ waarbij het waterbeheer in de stad Rotterdam centraal staat. Dit hoofdstuk, geïllustreerd aan de hand van prachtige beelden is als uitgangspunt genomen voor deze speciale loungehoek. Verschillende projecten worden uitgelicht, waaronder het Waterproject van Rose en de ontwikkeling van de Rotterdamse singels. Daarnaast is er aandacht voor vele vormen van waterbeheer, zoals aan- en afvoer van water, wateroverlast, grondwater en waterberging.
Port.Compass Met het ‘Port Compass’ krijgt de bezoeker een kijkje in de toekomst van de Rotterdamse haven. Deze Havenvisie 2030 van het Havenbedrijf Rotterdam laat ondermeer de positieve ontwikkelingen zien op het gebied van veiligheid en duurzaamheid, en geeft meer inzage in de efficiency van de scheepvaart en de toegenomen werkgelegenheid in de haven.

Interactieve hijskraan

Speciaal voor de jonge bezoekers staat er tot en met 21 augustus een interactieve hijskraan-demo van EIC Mainport Rotterdam opgesteld als onderdeel van de expositie. Kinderen kunnen de hijskraan zelf besturen om schepen te laden en te lossen om zo spelenderwijs te ontdekken welke talenten en vaardigheden hierbij nodig zijn. In de expositie ‘Havenhelden’ in het aan de overkant gelegen Maritiem Museum kunnen kinderen bovendien uitgebreid kennismaken met uiteenlopende havenberoepen.

Over ROTTERDAM.INFO

Stadspromotiecentrum ROTTERDAM.INFO, gelegen vlakbij metrostation Beurs, is hét centrale informatiepunt van en over Rotterdam. Het bundelt de krachten van de VVV en het City Informatiecentrum. Een ruime sortering folders, wisselende exposities en een grote binnenstadsmaquette houden bezoekers op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de stad. Daarnaast zijn er in de winkel cadeaus, souvenirs, cadeaubonnen, (concert)tickets, vervoersbewijzen en parkeerkaarten verkrijgbaar. ROTTERDAM.INFO is tevens het vertrekpunt voor diverse excursies.


Noot voor de redactie, niet voor publicatie: Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Ingrid Adriaanse, persvoorlichter Rotterdam Marketing: E:  i.adriaanse@rotterdam-marketing.nl. T: 010–205 15 00. I: www.rotterdam.info

Contact // Pers

Rotterdam Partners is u graag van dienst
Neem contact met ons op voor meer informatie:

Kim HeinenKim Heinen
Coördinator Internationale Pers
010-7900155
mail linkedin


 

Judith BoerJudith Boer
Persvoorlichter
010-7900154
mail linkedin
 

 

onze diensten
Advertentie

Rotterdam Press Kit


De Rotttedam Press Kit biedt alle relevante informatie over de stad.

Rotterdam Press Kit