Pers

Rotterdam World City

Rotterdam is een mediagenieke stad, waar je voortdurend wordt verrast door nieuwe initiatieven. De stad beschikt over een aantal specifieke kenmerken, waarmee zij zich in binnen- en buitenland op de kaart zet.

 • MUST-SEE CITY IN 2014

  Rotterdam, World Port World City, is een stad die je moet bezoeken. Niet voor niets zette Rough Guides Rotterdam op nummer 8 in de 'Top 10 Cities of 2014' en staat de stad op de 10e plek in de '52 Places to Go in 2014' van de New York Times.

  Meer info
 • MEDIA COVERAGE

  Rotterdam wordt regelmatig bezocht door journalisten uit binnen- en buitenland. Dat levert mooie en inspirerende verhalen over de stad op. Op deze website vindt u een selectie van artikelen waar Rotterdam Partners bij betrokken is geweest.

  Meer info
 • ARCHITECTUURSTAD

  Rotterdam is dé architectuurstad van Nederland. Al van verre is de indrukwekkende skyline te zien die de stad een grootse aanblik geeft, met de Euromast en de Erasmusbrug als typerende landmarks. In de stad zijn ontwerpen te vinden van beroemde architecten als Rem Koolhaas, Francine Houben en Renzo Piano.

 • WORLD PORT WORLD CITY

  De Rotterdamse haven geldt als de grootste van Europa en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de internationale reputatie van Rotterdam. Het gebied is een van de belangrijkste trekkers van de Nederlandse economie. De enorme haven strekt zich over zo'n veertig kilometer uit van de stad tot in de Noordzee en het nieuwe land Maasvlakte II.

 • FESTIVAL- EN CULTUURSTAD

  Dankzij de vele festivals & evenementen zoals het International Film Festival Rotterdam, het North Sea Jazz Festival en Robin Rotterdam Unlimited mag Rotterdam zich dé festivalstad van Nederland noemen. Rotterdam kent bovendien een verassend en hoogstaand aanbod van kunst en cultuur.

 • KOSMOPOLITISCHE STAD

  Rotterdam is een bloeiende kosmopolitische stad, met een schat aan culturen en etniciteiten uit alle windstreken. De 173 nationaliteiten die de stad rijk is, geven Rotterdam een dynamische, internationale sfeer.

 • DE STAD ALS PROEFTUIN

  Rotterdam is een stad van vernieuwing en grensverleggende initiatieven. Van het eerste stadslandbouwbedrijf van Europa tot de eerste overdekte Markthal van Nederland die in 2014 opent.

  Meer info
 • ONZE DIENSTEN VOOR PERS

  Voor specifieke persaanvragen, het meedenken over de invulling van uw artikel of reportage, het leggen van contacten met relevante partijen in Rotterdam en het samenstellen van een programma op maat, kunt u terecht bij het team van Rotterdam Partners.

  Meer info
 • PERSONTVANGSTEN

  Rotterdam Partners organiseert en coördineert uiteenlopende persontvangsten gedurende het jaar. Wij zijn u graag van dienst bij het samenstellen van een specifiek programma naar wens, inclusief verblijf, diner, persoonlijke rondleidingen en bezoeken aan bezienswaardigheden.

 • ROTTERDAM IMAGE BANK

  De Rotterdam Image Bank biedt meer dan 700 gratis beelden van Rotterdam. De foto's zijn gemaakt door professionele (Rotterdamse) fotografen en zijn geheel rechtenvrij voor gebruik in redactionele uitingen.

  Meer info
 • FACTS & FIGURES

  In onze Facts & Figures vindt u de belangrijkste cijfers over de stad. Met de laatste persberichten brengen we u graag op de hoogte van het meest actuele nieuws uit de stad.

  Meer info
 • NIEUWSBIEF PERS

  Om op de hoogte te blijven van actuele ontwikkelingen in Rotterdam kunt u zich aanmelden voor de digitale persnieuwsbrief. Hierin blikken we tevens enkele maanden vooruit, zodat u reeds in een vroeg stadium inspiratie op kunt doen voor een mogelijk artikel of een reportage.

  Meer info
 • ROTTERDAM PRESS KIT

  Download de Rotterdam Press Kit voor relevante informatie over de stad en praktische informatie over onze diensten voor de pers. De Rotterdam Press Kit is bedoeld om u als journalist te helpen bij de voorbereiding van een verhaal over Rotterdam.

  Meer info
 

Over Rotterdam Partners

Rotterdam is een mediagenieke stad. Of de focus ligt op festivals, cultuur of architectuur, er valt altijd iets over de Maasstad te vertellen. Rotterdam Partners, voorheen Rotterdam Marketing, helpt u graag bij uw artikel of reportage. Heeft u specifieke wensen? Wij stellen graag een volledig programma op maat voor u op.

Rotterdam Partners

Contact

pers@rotterdampartners.nl
T: +31 (0)10 790 01 40

Meer
Advertentie

Download de Rotterdam-app

Met de gratis Rotterdam-app heb je
Rotterdam altijd bij de hand!

Mobiele applicatie