Welkom in Rotterdam

Rotterdam World City

Rotterdam is een jonge, dynamische wereldstad met een onstuimig kloppend hart. Een stad die zichzelf in hoog tempo blijft vernieuwen. Bij elk bezoek is de toch al imposante skyline weer uitgebreid en word je verrast door een nieuw cultureel of sportief evenement.

 • PASEN IN ROTTERDAM

  Traditiegetrouw wordt in de dagen voor Pasen de Matthaüs Passion opgevoerd op verschillende locaties. Een andere traditie is de Pasar Malam Asia in Ahoy geworden. Kinderen kunnen op eerste paasdag in het Plaswijckpark eieren zoeken.

  Meer activiteiten
 • DE TWEEDE WERELDOORLOG IN 100 VOORWERPEN

  De tentoonstelling in de Kunsthal neemt de bezoeker mee naar de tijd van de Tweede Wereldoorlog aan de hand van 100 bijzondere voorwerpen.

  Meer info
 • KERMIS ROTTERDAM

  De jaarlijkse kermis aan de Schiehaven staat ook dit jaar weer garant voor plezier voor jong en oud. Van kermiscafé tot schietsalon en van poffertjeskraam tot grijpkranen.

  Meer info
 • BEVRIJDINGSFESTIVAL ZUID-HOLLAND

  Vier de vrijheid dit jaar o.a. met Gers Pardoel, singer-songwriter Michael Prins, hiphopcollectief Brandwerk en de Spaanse feestband Bongo Botrako.

  Meer info
 • OPERADAGEN ROTTERDAM

  Het thema dit jaar is (R)evolutie: broederschap. Het komt terug in producties gebaseerd op grote politieke verhalen. Zoals in MACBETH van de Zuid-Afrikaanse regisseur Brett Bailey.

  Meer info
 • KONINGSDAG IN ROTTERDAM

  De eerste Koningsdag wordt in Rotterdam groots gevierd. Er wordt afgetrapt met feestjes op de Koningsnacht. Op Koningsdag zelf zijn er door heel de stad festivals en vlooienmarkten.

  Meer activiteiten
 • BEZOEK ROTTERDAM

  Rotterdam, World Port World City, is een stad die je moet bezoeken. Niet voor niets zette Rough Guides Rotterdam op nummer 8 in de 'Top 10 Cities of 2014' en staat de stad op de 10e plek in de '52 Places to Go in 2014' van de New York Times.

  Meer info
 • STAD VAN ARCHITECTUUR

  Rotterdam is een echte metropool. Al van veraf zie je de indrukwekkende skyline die de stad een grootse aanblik geeft, met de Euromast en de Erasmusbrug als typerende landmarks. Rotterdam staat nationaal en internationaal bekend als architectuurstad, met heel wat staaltjes van vernieuwende bouwkunst.

  Meer info
 • TOPATTRACTIES VOOR IEDEREEN

  Meer dan drie miljoen bezoekers vinden elk jaar de weg naar de attracties van Rotterdam. Of het nu op het water, midden in de stad, hoog in de lucht of in de natuur is: Rotterdam heeft iedereen iets te bieden voor een geslaagd dagje uit.

  Meer info
 • VAN GROTE TOPMUSEA TOT KLEINE GALERIE

  Rotterdam biedt musea met zeer uiteenlopende collecties en exposities: van moderne kunst tot historische vondsten, van architectuur tot fotografie en van historische schepen tot exotische dieren. Ook zijn er tal van interessante galeries op meerdere locaties in de stad. Het gebied rond het Museumpark, in hartje stad, is bijzonder rijk aan musea.

  Meer info
 • GEEF JE OREN EN OGEN DE KOST

  Rotterdam is de thuishaven voor diverse muziek-, theater- en dansgezelschappen. All deze gezelschappen vinden in Rotterdam uitstekende podia: van internationale dans en theater, spraakmakende musicals en gevarieerde muziek tot opera. Grote popsterren en bands krijgen alle ruimte in Rotterdam.

  Meer info
 • ROTTERDAM SMAAKT NAAR MEER

  Van een klassiek Frans gerecht tot een pittige exotische maaltijd: culinair is alles mogelijk in Rotterdam. Iedere wijk heeft haar eigen karakter op eet- en drinkgebied. De stad biedt een rijke keuze aan restaurants en cafés.

  Meer info
 • DUIK IN HET UITGAANSLEVEN

  Bruisend tot diep in de nacht! Uitgaan met grootstedelijke allure doe je natuurlijk in Rotterdam. Of je nu van dance, pop of salsa houdt, er is altijd wel een plek met jouw favoriete muziek te vinden.

  Meer info
 • SHOP TILL YOU DROP

  Rotterdam is het hele jaar door shopstad bij uitstek. Zelfs op zondag kunnen fanatieke kooplustigen in Rotterdam terecht. De winkels in het centrum zijn 7 dagen per week geopend. Van exclusief tot populair, van megastore tot kleine boetiek, overdekt of in een gezellige straat; Rotterdam heeft het allemaal.

  Meer info
 

Over ROTTERDAM.INFO

Welkom bij ROTTERDAM.INFO. Op deze officiële website van VVV Rotterdam vind je tips en actuele toeristische informatie. Ontdek hier hoe Rotterdam blijft verrassen met nieuwe architectuur, festival & evenementen, attracties en gedurfde kunst & cultuur. Daarnaast vind je hier de leukste uitgaanstips, restaurants, hotels en winkels in Rotterdam.

Rotterdam info
Advertentie
 

Download de Rotterdam-app

Met de gratis Rotterdam-app heb je
Rotterdam altijd bij de hand!

Mobiele applicatie

Rotterdam welcome card

Minimaal 25% korting bij ruim 50 locaties
én 1, 2 of 3 dagen onbeperkt reizen met RET metro, tram en bus

Rotterdam welcome card

Weer in Rotterdam

ma 21 apr / 16°
7
di 22 apr / 17°
9
wo 23 apr / 22°
9
Meer weer

VVV Cadeaubon

 

Bezoek de VVV webshop voor cadeaubonnen

 

 

VVV Rotterdam webshop